Body Hacking Nederland heeft als oogpunt om de kwaliteit van leven te verbeteren van zijn klanten en bezoekers. Ons team bestaat uit een aantal medewerkers. De oprichter is Steven de Oude en hij stelt zich graag hier even voor:

Hallo,

Ik ben Steven de Oude en de oprichter van Body Hacking Nederland. Ik ben een afgestudeerd Bewegingswetenschapper M Sc. Tijdens mijn studie ben ik veel in aanraking gekomen met voeding, trainingsleer, anatomie en neurowetenschappen. Daarbij heb ik gaandeweg steeds meer geleerd over ziektes en de mechanismes die vaak aan die ziektes en symptomen voorafgaan.

Hierdoor ben ik voor mijzelf al meteen gaan experimenteren met ‘Hacks’ waardoor ik zelf preventief te werk ging. Tegelijkertijd merkte ik dat ze niet alleen preventief werkte, maar ook dat het me al direct winst opleverde. Zo merkte ik onder andere dat ik sneller spiermassa kon aankomen in periode van krachttraining, meer energie had om te sporten, dansen en te werken. Ook merkte ik dat ik makkelijker in flow kon komen tijdens sporten en tijdens leren.

Al deze (soms simpele) hacks wil ik graag met jullie delen net als de theorie en de mechanismes die erachter liggen. Naast mijn studie raakte ik ook steeds meer geïnteresseerd en ervaren als volleybalcoach, hierin kon ik de theorie over motorisch leren, mindset en sportpsychologie meteen in de praktijk brengen. Hierdoor heb ik ervaring opgedaan over hoe ik iemand in z’n kracht kan laten zetten waardoor hij optimaal presteert. Maar ook hoe je verankerde houdingen en overtuigingen kan veranderen waardoor je met minder moeite ‘opeens’ veel meer kan bereiken.

Ten slotte ben ik ook een levensechte “life long learner”, ofwel ik vind het leuk om nieuwe dingen bij te leren. Dit doe ik door podcasts te beluisteren, wetenschappelijke artikelen te lezen en door zelf te experimenteren. Die dingen die ik hiervan leer  deel ik dan ook graag zodat jullie er ook profijt van kunnen hebben.

Mijn kwalificaties

  • B.Sc in Bewegingswetenschappen (Minor Sport)
  • M.Sc in Human movement sciences (High performance coaching)
  • 4 jaar ervaring als Fitness coach waarin ik sporters begeleidde in voeding en krachttraining
  • 5 jaar (gelicentieerd) volleybal trainer/coach
  • 3 jaar lang Bootcamps verzorgd in de zomer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.