Biohacking

Tijdens het voor mezelf uitproberen van producten, supplementen, apps en andere ‘life-hacks’ ben ik, zowel tegen goede als tegen minder goede producten aangelopen. Uiteraard wil ik je graag helpen om de beste producten te vinden met soms zelfs kortingscodes of affiliatie-links. Reviews van producten zullen ook te vinden zijn op mijn blog.

Waar komen de hacks vaak op neer?

Als je vanzelf verder leest komt één thema steeds terug. We zijn recent veranderingen ondergaan, maar ons lichaam is nog niet aangepast aan deze veranderingen. De producten en hacks die besproken worden, zullen worden uitgelegd en voorbeelden zullen worden gegeven waarom iets werkt. Mocht je meer informatie willen kan je deze vaak terug vinden in één van mijn blog-berichten.

Schoenen of blote voeten?

Blote voeten, barefoot, zoals we ook geëvolueerd zijn

Onze voeten hebben miljoenen jaren gelopen op enkel de voet zelf. Pas 11.000 jaar geleden zijn we simpele vormen van schoenen gaan dragen. In het begin alleen maar een laagje leer, iets later werden simpele vormen van hout erin verwerkt. Tegenwoordig hebben we de meest bijzondere en vaak gaaf uitziende schoenen met dikke zolen of zelfs hakken, waarbij de hak altijd hoger is dan de tenen. Dit ziet er soms mooi uit maar is erg slecht voor onze peesplaat, hak en houding.

Ik raad daarom aan om ‘barefoot’ schoenen te dragen als hack. Tegenwoordig heb je steeds meer bedrijven die rekening houden met mensen die er goed uit willen zien, zonder hun gezondheid ervoor op te willen geven. Zelf ben ik fan van VIVO barefoot shoes. Ze combineren mode en fashion met dunne zolen, zonder hogere hak en meer ruimte voor de tenen. Ook is Feelgrounds een nieuw bedrijf met dezelfde speerpunten.

Het beste is nog dat beide merken ook sportversies hebben uitgebracht. Deze zijn ideaal om te in te sporten, zodat je de voordelen van ‘barefoot’ (hard)lopen kan ervaren. Zonder die akelige doorns of steentjes in je voet.

Suppleren

De meeste personen op deze site zullen waarschijnlijk al bewust omgaan met hun voeding of doen dit steeds meer. Helaas is het zo dat we leven in een maatschappij waarin we doen aan: kunstmest, veredeling van soorten, genetisch manipuleren van alles wat leeft. En als er nog voedingswaarde zit in het product, verwerken we het ook nog eens op manieren waardoor alsnog veel van het goede verloren gaat. Dit is in al veel literatuur te vinden; zo zijn de hoeveelheid mineralen en vitamines steeds lager geworden door veredeling en genetisch manipuleren, beperkt onze manier van verwerken de hoeveelheid en de opneembaarheid van de mineralen en krijgt ons vee steeds meer krachtvoer waardoor hun voedingswaardes ook verslechteren.

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook manieren om deze waardes te verbeteren door suppletie. Zo gebruik ik de producten van Vitals al een tijd en ben altijd tevreden geweest. Recent ben ik ook partner geworden met ze waardoor ik met korting hun producten bij je kan laten bezorgen!

Een ander merk waar ik fan van ben is Organifi, dit is weliswaar een buitenlands bedrijf maar ze produceren geweldige producten die volledig biologisch geproduceerd worden. Daarnaast zijn ze perfect toe te passen in een ochtend/middag smoothie waardoor je nog makkelijker al je micronutriënten binnenkrijgt!

Blauw licht

Een ander grote verandering die we de afgelopen 140 jaar zijn doorgegaan is het kunstlicht. Sinds 1881 stappen steeds meer steden met straatverlichting door middel van gas of petroleum over op elektrische verlichting van gloeilampen. Deze uitvinding was handig om langer door te kunnen werken en langer op te blijven. Maar tegelijkertijd verstoort het ons signaaltje om te gaan slapen. Zeker sinds we 2005 in Nederland volledig over zijn gegaan op LED verlichting. Waarom? LED verlichting bevat in veel grotere mate blauw licht (310 tot 550 nm) die de aanmaak van het slaaphormoon melatonine in de weg zit. Hierdoor komt je ‘slaap’ later en dit verminderd naast de duur ook de kwaliteit van je slaap.

Gelukkig is hier steeds meer aandacht voor. Zo zijn er programma’s voor je laptop zoals f.lux en de nieuwe nachtmodi van iOS en Android waardoor deze hoeveelheid blauw licht al wordt beperkt.

Ook zijn er ‘computerbrillen’ deze beweren een groot deel van het blauwe licht te filteren. Helaas zijn er ook steeds meer neppe op de markt, waardoor je toch last kan hebben van verminderde melatonine aanmaak. Somnoblue daarentegen heeft alleen maar brillen waarvan 98% van het blauwe licht geblokkeerd wordt uit alle richtingen. Ook hiervoor kan ik jullie een kortingscode aanbieden! Als je ‘body-hacking’ invoert bij de SB-1 krijg je 10% korting!